Om Psykoterapi

I psykoterapi arbejder vi især med oplevelse - kontakt - og opmærksomhed.

Oplevelse

Når du går i terapi vil du opdage, at det er dig og din oplevelse af dit liv, der er i fokus. Terapeuten giver f.eks. kun sjældent gode råd (det er der ofte også andre der gør!). Terapeuten er derimod respektfuld og nysgerrig på, hvordan du oplever dit liv og de vanskeligheder du kommer med til terapien. Terapeuten er trænet i at lægge mærke til ting, du ikke selv er opmærksom på. Hvis du vil, kan terapeuten gøre dig opmærksom på sådanne ting, det sætter altid en udviklingsproces i gang i dig.

Tit vil terapien veksle mellem mange arbejdsformer. Det kan være samtale, fantasi, drømme, rollespil og en række andre teknikker, som vi aftaler undervejs.

 

Kontakt

Mange psykiske problemer kommer af manglende eller mislykket kontakt og nærhed gennem livet. I terapien arbejder vi med at genskabe din evne til at have god kontakt, med dig selv, med terapeuten - og alle andre mennesker. 

 

Opmærksomhed

Opmærksomhed er terapiens vigtigste redskab. Derfor vil du ofte møde spørgsmål som: ”Hvad ser du? Hvad mærker du? Hvad fortæller din krop lige nu?” Du vil blive trænet i at være opmærksom på hvem du selv er og hvordan du fungerer, kropsligt og følelsesmæssigt, hvad dine behov er, hvor dine grænser går osv.

 

 

Parterapi

I parterapi er det ikke dig eller din partner, der er i terapi, men derimod jeres forhold.

Parterapi

-          handler om jer og det, der sker mellem jer, når I er sammen.

-          opmærksomhed på jeres kontakt med hinanden, jeres frihed og jeres kærlighed

-          løsning på jeres konkrete problemer – ikke terapeutens, men jeres løsning.